tirsdag 24. juli 2012

Verdens beste maling!

Vi har brukt Baronesse Fløyel  fra Fargerike til å male hytten med innvendig. Denne er fantastisk god og anbefales på det sterkeste!!

Baronesse fløyel er en vanntynnet, silkematt interiørmaling med ekstra god utflyt. Den kan brukes på panel, skap, innredninger, dører, vinduer, karmer, listverk etc. Baronesse Fløyel har en utflyt som gjør at resultatet blir like bra som med tradisjonelle oljemalinger. Den er også utmerket til grunnet jern inne. Baro­nesse Fløyel er resistent mot husholdnings­kjemikalier og det er lett å fjerne flekker. Vær oppmerksom på at riktig verktøy er viktig for å oppnå gode resultater med vanntyn­nede produkter.

Før man går i gang: ( dette er det kjedeligste med hele malingsjobben etter min mening! Alt det forarbeidet med maskering, tildekking, vasking og sparkling, men det er veldig viktig for det endelige resultatet)


Flatene må være rene, tørre og frie for løse partikler. Bare kvister isoleres med vanntyn­net kvistlakk.Tidligere malte flater vaskes med et grovrengjøringsmiddel beregnet for maling. Etterskyll godt. Mattslipes med fint
slipepapir og avstøves. Ujevnheter sparkles med akrylsparkel beregnet for treverk.


Males med ett eller to strøk Baronesse Heftgrunn og ferdigmales med Baronesse Fløyel. Temperaturen under påføring og tørk må være over +8°C. Baronesse Fløyel skal brukes ufortynnet.

Når vi skal igang med å male soverommene og annekset - er det denne malingen som skal brukes! Den har en glansgrad på 18 som jeg trodde ville bli veldig matt, men som ble helt nydelig! Vi har brukt fargen vanilje i hele hytta, og den er fantastisk fin. Den oppfører seg ulikt i de forskjellige rommene, på badet er den gyllen/gulaktig, på kjøkkenet går den nesten i gråbrunt og i stua nesten hvitt!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar